Hvis man som ægtefæller ikke opretter en ægtepagt, har man fælleseje. Det vil sige, at man i tilfælde af skilsmisse eller død, skal dele nettoformuen lige over. Dét kan naturligvis være en god ting, men skal formuen fordeles anderledes, bør der være en ægtepagt. Der findes derfor mange forskellige former for særeje, som skal overvejes i forbindelse med en ægtepagt.

Hos Thomas Jæger hjælper vi med ægtepagt i Aarhus og i resten af landet i forbindelse med boligkøb. Vi afmystificerer de komplicerede begreber, så I forstår kontrakterne ned til mindste detalje. I kan dermed skrive under med ro i maven. Simpelt og nemt – så I kan fokusere på det næste skridt i tilværelsen; nemlig jeres nye drømmebolig.

Hvorfor skal I oprette en ægtepagt?

Der findes mange gode grunde til at oprette en ægtepagt, især i forbindelse med køb af et hus eller en ejerlejlighed. Har I en ægtepagt, står det skrevet sort på hvidt, og der er en klar aftale om, hvor meget I hver især ejer af en bolig. Selvom man er gift, kan det nemlig være forskelligt hvor meget de to parter har indskudt i boligen. Og det er altså ikke altid 50/50.

Der kan også være andre forhold, der gør en ægtepagt nødvendig. For eksempel hvis den ene ægtefælle har en større formue end den anden, den ene part har en virksomhed, eller hvis man ønsker særeje for en del af formuen. Det samme gælder, hvis I for eksempel ønsker at blive stillet ligeligt i pensionsmæssigt henseende i tilfælde af en skilsmisse.

Ægtepagten træder for alvor i kraft, hvis I på et tidspunkt skulle ønske skilsmisse, eller hvis den ene af jer pludseligt skulle gå bort.

Vi hjælper med papirarbejdet!

Der er mange ting, man skal huske, når der skal udarbejdes en ægtepagt i forbindelse med for eksempel boligkøb. Men hos Advokatfirmaet Thomas Jæger står vi klar til at hjælpe jer med ægtepagt i Aarhus. Vi hjælper også gerne i resten af landet.

Vi indkalder til et møde – enten fysisk i vores lokaler eller over telefonen, hvis det skal gå hurtigt. Det vigtigste for os er, at I er trygge gennem hele processen, og at I samtidig føler, at I ved, hvad I skriver under på. Kontakt os via formularen her på siden, eller ring til os. Husk desuden, at vi også gerne hjælper med bodeling i forbindelse med skilsmisse, og skulle I have brug for for eksempel hasterådgivning, er vi også kun et opkald væk.

 

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ EN ÆGTEPAGT