Der er tale om sameje, når du og andre, for eksempel en partner, ejer noget i fællesskab. En samejekontrakt er et dokument, hvori I bliver enige om forhold vedrørende jeres sameje.

Der findes mange former for sameje – også sameje med flere parter involveret. Når der er to parter involveret, kalder man det typisk for fælleseje, og det er typisk denne form for sameje, der er tale om, når man henvender sig til en boligadvokat.

Et sameje kan udarbejdes på mange forskellige måder. Det kan for eksempel være et lige sameje, hvor to parter hver ejer 50 % af et hus eller en lejlighed. Men man kan også have en anden konstellation, hvor parterne for eksempel ejer henholdsvis 20 % og 80 % af en bolig.

Der kan også være behov for at udarbejde en samejekontrakt i forbindelse med at flere parter ejer et sommerhus sammen.

Hvorfor er en samejekontrakt vigtig?

I får afklaret hvilke regler, der skal gælde for samejet, så der ikke er nogen tvivl ved eventuel opbrud.

I mange forhold er det eksempelvis naturligt, at den ene part har puttet flere penge i købet af et hus eller en lejlighed, og det er specielt i disse tilfælde, at det en samejekontrakt kan være brugbar.

Hos Advokatfirmaet Thomas jæger hjælper vi med at udarbejde en samejekontrakt. Vi udarbejder samejekontrakt i Aarhus – men vi dækker også resten af landet. Når vi udarbejder en kontrakt, skal vi i samarbejde med jer overveje spørgsmål som:

  • Hvad indgår konkret i samejet?
  • Hvor mange penge har parterne hver især indskudt i samejet?
  • Hvordan skal ejerskabet og udgifterne hertil fordeles?
  • Hvad skal der ske, hvis I stopper samejet?
  • Hvad hvis samejet over tid bliver mere værd?
  • Hvad hvis den ene af parterne vil sælge?
  • Hvad hvis den ene part går bort?
  • Hvad hvis I vil annullere samejeoverenskomsten?

Kontakt os for udarbejdelse af samejekontrakt

Med en samejekontrakt kan man således fastsætte både de økonomiske og praktiske forhold, som skal gælde for jeres fælles bolig.

Hos Advokatfirmaet  Thomas Jæger er vores fornemste opgave, at gøre det komplicerede mere simpelt – vi hjælper med papirarbejdet, så der ikke kommer komplikationer og ubehagelige overraskelser på et senere tidspunkt. Dét giver jer ro i maven, så I kan starte jeres boligeventyr, og koncentrere jer om alt det sjove, der følger med.

Det kan desuden være en god idé at udarbejde et testamente, og skal I bruge køberrådgivning, hjælper vi også med det.

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD